تاریخ انتشار : شنبه 11 دی 1400 - 9:52
244 بازدید
کد خبر : 181553

تشکیل کارگروه برای حل مشکلات بخش خصوصی

تشکیل کارگروه برای حل مشکلات بخش خصوصی

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: برای دستیابی به نتیجه مطلوب و نقاط مشترک ضروری است کارگروه مشترک میان اتاق ایران، بانک مرکزی و سایر نهادهای ذی ربط همچون وزارت صمت و گمرک تشکیل شود. به گزارش ایسنا، علی صالح آبادی امروز در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ضمن تشکر از

تشکیل کارگروه برای حل مشکلات بخش خصوصی

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: برای دستیابی به نتیجه مطلوب و نقاط مشترک ضروری است کارگروه مشترک میان اتاق ایران، بانک مرکزی و سایر نهادهای ذی ربط همچون وزارت صمت و گمرک تشکیل شود.

به گزارش ایسنا، علی صالح آبادی امروز در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ضمن تشکر از دعوت اتاق برای جلسه هم اندیشی گفت: نکات بسیار مفیدی در این جلسه مطرح شد. البته برای اینکه موضوعات طرح شده به نتیجه مطلوب دست یابد، ضروری است کارگروه مشترک میان اتاق بازرگانی ایران، بانک مرکزی، وزارت صمت و گمرک تشکیل شود؛ چراکه موضوعات مرتبط با این حوزه مستمر است و در طول زمان مسایل جدیدی حادث می شود.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در حوزه اقتصادی، ما جزایر جداگانه نیستیم بلکه در کنار یکدیگر قرار داریم، عنوان کرد: باید در کنار هم و با همکاری متقابل مسائل کشور را پیش ببریم و البته در حوزه های مختلف ممکن است دیدگاه‌ها متفاوت باشد و باید تلاش کنیم که دیدگاه ها به هم نزدیک شود.

او افزود: مسائل و مشکلات داخلی و بروکراسی‌های اداری جز با تعامل برطرف نمی شود و در صورتی که نسبت به مسایل یکدیگر بی اطلاع باشیم، بخشنامه‌ها و مقررات راهگشای حل مسائل اقتصادی نخواهد بود، لذا در تدوین بخشنامه‌ها و قوانین مشورت و نظر فعالان بخش خصوصی حتما باید شنیده شود.

صالح آبادی با تشکر از زحمات فعالان بخش خصوصی در بازگشت ارزهای صادراتی گفت: در حوزه ارزی امسال نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشتیم و سال آینده نیز به مراتب از امسال بهتر خواهد بود. در کل سال گذشته ۳۶.۵ میلیارد دلار تأمین ارز اعم از ترجیحی، نیمایی و ارز اشخاص در کشور صورت گرفته، در حالیکه این میزان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار بوده است.

وی یادآور شد: بازگشت ارز حاصل از صادرات اعم از ارز حاصل از فرآورده‌ها، نفتی و غیرنفتی جزو اولویت‌های کشور است و باید به عنوان سیاست اصولی و اساسی حتی در زمان رفع تحریم‌ها نیز در نظر گرفته شود و در این خصوص نرخ ارز باید به گونه‌ای باشد که صادرکننده متضرر نشود.

رییس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به تشکیل کارگروه مشترک بانک مرکزی و وزارت صمت گفت: در این جلسات که به طور مرتب برگزار می شود، تصمیمات خوبی اتخاذ شده است که چارچوب آن بزودی نهایی و ابلاغ و بر اساس آن بخشی از دغدغه‌های فعالان بخش خصوصی حل خواهد شد.

صالح آبادی با اشاره به تدوین لایحه بودجه سال آینده تصریح کرد: خوشبختانه در قانون بودجه سال آینده تسهیلات تکلیفی بانک‌ها تقلیل یافته است و همچنین افزایش سرمایه بانک های دولتی نیز در بودجه دیده شده است چراکه این امر در تسهیلات‌دهی به بخش‌های اقتصادی موثر است.

رییس شورای پول و اعتبار ضمن تاکید بر ثبات بازار ارز و ثبات اقتصاد کلان گفت: خوشبختانه در سامانه نیما ثبات مطلوبی حاکم است و شاهد نوساناتی در این سامانه نبودیم. البته باید تاکید کنم که نرخ در سامانه نیما دستوری نیست و تابع عرضه و تقاضاست و این امر درخصوص بازار متشکل معاملات ارزی نیز صادق است. براین اساس صادرکنندگان می توانند به هر میزان که می خواهند در بازار متشکل ارزی، به صورت اسکناس ارز عرضه کنند.

صالح آبادی با بیان اینکه تلاش بانک مرکزی این است که اقتصاد را پیش بینی پذیر کند افزود: برای تحقق این مهم ضروری است که فعالان اقتصادی نیز همکاری متقابل داشته باشند و ما نیز در زمینه کمک به تولید و بازگشت ارز حاصل از صادرات موظفیم که اقدامات مرتبط با خود را اجرایی کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در طول سالیان متمادی اتکای اقتصاد بر نفت بوده است تصریح کرد: در حالی که در دنیا سیاست مالی مستقل از سیاست پولی است اما در ایران سلطه سیاست مالی بر پولی یکی از اصلی‌ترین مشکلات است و در این باره باید تلاش کنیم به سمت استقلال بانک مرکزی حرکت کنیم.

وی با اشاره به دستورالعمل زنجیره تأمین مالی تولید گفت: در حال حاضر این امر به صورت آزمایشی با همکاری چند بانک و وزارت امور اقتصادی و دارایی اجرا می شود و قطعا از نظرات اتاق بازرگانی برای تکمیل و اجرای کامل آن کمک می گیریم.

گفتنی است در این جلسه رییس اتاق بازرگانی ایران  و سایر اعضای آن دغدغه ها و مسایل و مشکلات خود را در حوزه های پولی، بانکی و ارزی مطرح کردند.

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.