تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 دی 1400 - 18:20
64 بازدید
کد خبر : 185474

توسعه حلقه‌ هوشمندی که با گرمای بدن کار می‌کند

توسعه حلقه‌ هوشمندی که با گرمای بدن کار می‌کند

سیستم‌های ترموالکتریک مبتنی بر فناوری هستند که از اختلاف دما برای تولید برق استفاده می‌کنند. اخیرا محققان دانشگاه کلرادو (UC) موفق به توسعه حلقه‌ ترموالکتریکی شده‌اند که از گرمای بدن نیرو تولید می‌کند و قابلیت خود ترمیمی نیز دارد. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، در سال ۲۰۱۸ محققان دانشکده مکانیک این دانشگاه موفق

توسعه حلقه‌ هوشمندی که با گرمای بدن کار می‌کند

سیستم‌های ترموالکتریک مبتنی بر فناوری هستند که از اختلاف دما برای تولید برق استفاده می‌کنند. اخیرا محققان دانشگاه کلرادو (UC) موفق به توسعه حلقه‌ ترموالکتریکی شده‌اند که از گرمای بدن نیرو تولید می‌کند و قابلیت خود ترمیمی نیز دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، در سال ۲۰۱۸ محققان دانشکده مکانیک این دانشگاه موفق به توسعه نوعی پوست الکترونیکی شدند که می‌توانست خم شود ، پیچ بخورد و همانند پوست واقعی عمل کند. پوست الکترونیکی مذکور دارای حسگرهای مختلف بود تا عملکردی بی نقص داشته باشد اما شاید جالبترین عملکرد آن این بود که در صورت آسیب دیدن می‌توانست خود را ترمیم کند و حال این فناوری نوع پیشرفته‌ای از فناوری پیشین است.

قابلیت خود ترمیمی به دلیل ساختار پوست الکترونیکی بود زیرا این پوست از یک پلیمر خاص به نام پلی‌امین (polyimine) تشکیل شده بود که این پلیمر با نانوذرات نقره ترکیب می‌شد و یک پیوند شیمیایی ایجاد می‌کرد که می‌توانست در صورت پاره شدن خود را ترمیم کند. حال محققان از این ویژگی مجددا برای توسعه یک حلقه ترموالکتریک استفاده کردند اگرچه حلقه بر خلاف پوست الکترونیکی نیازی به اتصال به یک منبع برق خارجی ندارد.

درعوض این فناوری از بدن به عنوان باتری استفاده می‌کند و از گرمای بدن نیرو تولید می‌کند و از ژنراتورهای ترموالکتریک برای تبدیل آن به الکتریسیته استفاده میکند. این حلقه‌ها از تراشه‌های ترموالکتریکی کوچکی که روی یک پایه پلی آمین ساخته شده‌، تشکیل شده‌اند و سپس با سیم‌های فلزی مایع  بهم متصل می‌شوند. این دستگاه می‌تواند به ازای هر سانتی متر مربع از پوستی که پوشانده است، یک ولت انرژی تولید کند که به گفته محققان این مقدار انرژی برای تأمین انرژی الکترونیک دستگاه‌هایی مانند ساعت و ردیاب‌های تناسب اندام کافی است. علاوه بر این، دستگاه مذکور کاملاً قابل بازیافت است.

یافته‌های این مطالعه در مجله “Science Advances” منتشر شده است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.