مردم کاتالونیا امروز (یکشنبه) به پای صندوقهای رای میروند آن هم برای انتخاباتی که قدرت جنبش حامی استقلال این منطقه اسپانیایی را در دورانی که هم اکنون تحت سلطه پاندمی کرونا است به بوته آزمایش خواهد گذاشت.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در این انتخابات، خواه احزاب جداییطلب که در حال حاضر در این منطقه قدرت را در دست دارند، پیروز شوند خواه سوسیالیستهایی که دولت مرکزی اسپانیا را رهبری میکنند، بعید به نظر میرسد که منجر به تکرار آشوب و اعلام استقلال کوتاه مدت در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی شود.
اما این انتخابات همچنان نشانه مهمی از خواست جداییطلبان است و ممکن است برای سالهای پیش رو مسیر سیاسی جنبش حامی استقلال را تحت تاثیر قرار دهد. نظرسنجیهای صورت گرفته حاکی از میزان مشارکت اندک در این انتخابات است چرا که رایدهندگان نسبت به خطر سرایت ویروس کرونا در پایگاههای رایگیری نگران هستند.
در آخرین انتخابات که ماهها پس از رفراندوم استقلال نافرجام برگزار شد، یک حزب میانهرو مخالف استقلال در جایگاه نخست قرار گرفت اما دو حزب جداییطلب رقیب آن این حزب میانه رو را مجبور به انصراف از تشکیل دولت کردند.
از آن زمان به بعد تنشها فروکش کرده و این کمپین عمدتا بر چگونگی مبارزه با پاندمی کرونا تمرکز کرده است.
نظرسنجیهای اخیر نشان دادهاند که سوسیالیستها که مخالف استقلال اما موافق گفتوگو هستند، با اختلاف اندک پیشتاز هستند اگرچه برای تشکیل نخستین دولت منطقهای ضد استقلال در ۹ سال اخیر به حمایت دیگر احزاب نیز نیاز دارند.
“سالوادور ایا”، نامزد سوسیالیست که تا دو هفته پیش وزیر بهداشت اسپانیا بود، گفت: زمان آشتی، پل ساختن، گفتوگو و توافق در داخل کاتالونیا فرا رسیده است.
اگر جداییطلبان بتوانند قدرت خود را حفظ کنند، اعلام یک بیانیه استقلال جدید خیلی بعید به نظر میرسد چرا که این جنبش میان رویکردهای میانهرو و مقابلهای دچار اختلاف و دودستگی شده و رهبران ارشدش پس از رویدادهای سال ۲۰۱۷ میلادی به زندان افتاده و یا فرار کردهاند.
“پره آراگونس”، رهبر موقت دولت منطقهای کاتالان گفت: ما همیشه تاکید کردهایم که بهتر است با اسپانیا درخصوص یک رفراندوم توافق کنیم.
وی با رد هرگونه اقدام یکجانبه استقلال در کوتاه مدت، افزود: کسب ۵۰ درصد آرا به جداییطلبان اجازه میدهد تا از موضع قدرت برای برگزاری یک رفراندوم تلاش کنند.
انتهای پیام